Twitter
Facebook
ClickBank1
ClickBank1

Bezuinigingen

Bezuinigen,bezuinigen en nog eens bezuinigen, lees onderstaand artikel over het extra

bezuinigingspakket. Des te meer reden om deze website grondig door te nemen voor extra

inkomen:

 

Het extra bezuinigingspakket van het kabinet is ingeslagen als een bom. Nog niet zeker is waar het kabinet het extra geld gaat halen, bij de ww of toch bij de hypotheekrenteaftrek, maar duidelijk is dat grote groepen Nederlanders de broekriem verder zullen moeten aanhalen. De Nederlandsche Bank (DNB) stelt dat het kabinet zeker 5 miljard euro extra zal moeten bezuinigen om binnen de begrotingsregels in het regeer- en gedoogakkoord te blijven. De Nederlandse economie is in de tweede helft van dit jaar in een recessie beland maar groeit over heel 2011 nog met 1,4 procent. Volgend jaar valt de groei echter vrijwel weg (0,2 procent). Dat staat in de halfjaarlijkse ramingen van De Nederlandsche Bank. De fors verlaagde prognoses zijn het resultaat van de lagere groei van de wereldhandel en het gebrek aan vertrouwen bij bedrijven en consumenten.

De investeringen van bedrijven groeien de komende periode nauwelijks. Werkgevers voeren bovendien een voorzichtig personeelsbeleid. De werkloosheid in Nederland loopt daardoor op tot 5,3 procent volgend jaar en bijna 6 procent in 2013.

Huishoudens zien hun beschikbare inkomen in 2012 afnemen. Zij zullen volgens DNB minder gaan consumeren en meer gaan sparen. Daarbij spelen ook de dalende huizenprijzen een rol. Voor 2013 voorziet de centrale bank slechts een marginaal herstel van de consumptie.

Critici waarschuwen dat de voorgenomen extra bezuinigingen van het kabinet de economie verder onder druk kunnen zetten, omdat het consumentenvertrouwen verder af kan nemen. Ook doet het feit dat de hypotheekrenteaftrek weer in beeld komt als een mogelijke bezuiniging, de Nederlandse huizenprijzen geen goed. Volgens Job Swank, directeur Monetaire zaken van DNB, is er echter geen andere mogelijkheid. „De financiële markten dicteren momenteel wat er in de reële economie gebeurt.”

FNV-voorzitter Agnes Jongerius noemt een eventuele nieuwe miljardenbezuiniging een onbegrijpelijke keuze van het kabinet. Dat stelde ze in een reactie op de extra bezuinigingen die het kabinet wil doen. „Hier trappen we niet in. De armoede stijgt in dit land en het kabinet wil opnieuw de gewone mensen pakken”, aldus Jongerius.

Verder stelt Jongerius: „Ook CPB, OESO en IMF zeggen dat sterke landen als Duitsland en Nederland niet op korte termijn de economie een duw moeten geven. Het moet nu draaien om werk.” Evenmin voelt Jongerius voor de aanpak van de hypotheekrenteaftrek, maar zij pleit wel voor de aanpak van de villasubsidie. Mensen met een hypotheek van meer dan een half miljoen zouden minder aftrek moeten krijgen.

 

Bron:http://www.telegraaf.nl/overgeld/belastingen/11095524/__Broekriem_aanhalen__.html?tl=mostread-OverGeld